Gyógygombák - Melyik mire való?

Olvasási idő: 4'

A gombák gyógyászati alkalmazása több ezer éves múltra tekint vissza, köszönhetően sokoldalú és egyedi adaptációs tulajdonságaiknak, valamint jótékony egészségügyi hatásaiknak. Ma, a holisztikus gyógyászat és a funkcionális táplálkozás területén ezek az ismeretek széles körben elérhetők. Ennek következtében megnőtt az érdeklődés és a kereslet a gyógygombák iránt, mint szuperélelmiszerek és természetes gyógynövények iránt.

A PGO folyékony gyógygomba kivonatok speciális gyártási technológiával készülnek, és magas koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat. Egy 5 ml-es adag 35-37 gyógygomba kapszulának felel meg, és kétszer annyi gomba alapanyagot tartalmaz, mint a kereskedelemben kapható termékek. A kétféle kivonatolási eljárás során a gombák hatóanyagait közel 100%-ban kivonják, így ezek a kivonatok lényegesen hatékonyabbak a kapszuláknál.

A termékek előállítása szigorúan ellenőrzött bio körülmények között történik, és a felhasznált gyógygombák egy tiroli mikrobiológiai laboratóriumban nőnek.

Miért kivonat és nem őrlemény?

A különleges gyártási eljárás során eltávolítják a kitinpáncélt és a gombák emészthetetlen részeit. Ez azért fontos, mert az emésztőrendszerünk nem tudja lebontani a kitint, amelyben a hatóanyagok találhatók. Így sokkal nagyobb mennyiséget kellene fogyasztani a gombákból, hogy elérjük a kívánt hatóanyag mennyiséget, és még akkor sem biztos, hogy ezek felszívódnak. Ezért a folyékony kivonatok sokkal hatékonyabbak, mint bármely kapszulás termék, mivel ezek csak a gomba hatóanyagait tartalmazzák, míg a kapszulákban az őrölt gombatest is jelen van, ami kérdésessé teszi a hatóanyagok felszívódását.

Kutatások igazolták, hogy a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-kal magasabb lehet a hagyományos gazdálkodásból származókéval szemben. Termékeink gyártása során mindig a legjobb minőségű és legmagasabb hatóanyag-tartalmú alapanyagokat használjuk.

Készítményeink a melegvizes frakcionálásnak köszönhetően tartalmazzák a gombákban található poliszacharidokat (1-3 β-glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsav, L-triptofán, L-arginin, lizin) és vitaminokat. Az etanolos frakcionálás pedig a szerves hatóanyagokat (pl. benzaldehidek, növényi szteroidok, foszfolipidek) vonja ki.

Gyógygombák

BIO Cordyceps+ A Bio Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) erősíti az immunrendszert és növeli az energiaszintet. Fokozza a fizikai teljesítőképességet, méregteleníti a vesét, májat és tüdőt. Jótékony hatása van az asztma és más légzőszervi megbetegedések kezelésében, valamint a diabétesz kiegészítő terápiájában. Segíthet merevedési zavarok esetén is. A Cordyceps növeli a szervezet teljesítőképességét, javítja a magas vérnyomást, csökkenti a magas vérzsírszintet és a stresszt. Időseknél és krónikus betegeknél növeli az aerob kapacitást és csökkenti a fáradtságot. Ígéretes hatású a rák elleni küzdelemben is, mivel egyik legfontosabb hatóanyaga, a cordycepin, fokozza a ráksejtek pusztulását és támogatja a szervezet védekezőképességét.

BIO Reishi+ A Bio Reishi-t (Ganoderma Lucidum) Kínában a halhatatlanság növényének tartották. A Reishi gyógygomba erősíti az immunrendszert, köszönhetően a benne található poliszacharidoknak, triterpéneknek és szerves germániumnak. Tradicionálisan a rákgyógyításban is használják. A triterpének magas citotoxikus aktivitást mutattak többféle ráksejt vonal ellen, gátolva a rákos sejtek növekedését és szaporodását. A reishi erős allergiaellenes és gyulladáscsökkentő hatású. Évszázadokon át alkalmazták magas vérnyomás és egyéb vérkeringési betegségek kezelésére. Javítja a vérkeringést, fokozza a szívizom oxigénfelvételét, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Nyugtató hatása miatt „lélekgombának” is nevezik.

BIO Shiitake+ A Shiitake az immunrendszer bástyája, gyakran használják legyengült immunfunkciók helyreállítására, daganatos betegségek megelőzésére és kezelésére. Hatékony megfázás, hörgőgyulladás, influenza és más vírusfertőzések, valamint magas koleszterinszint kezelésében. Idős embereknél immunstabilizáló, fiataloknak stressz és fáradtság ellen nyújt segítséget.

BIO Maitake+ A Maitake gyógygomba gazdag ásványi anyagokban (pl. kálium, kalcium, magnézium), vitaminokban (B2, B3, D-vitamin), aminosavakban és rostokban. Segít szabályozni a vérnyomást, vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt fogyókúrához is ajánlott. Legfontosabb funkciója az immunrendszer erősítése.

BIO ABM+ Az Agaricus blazei Murrill (ABM), vagy Mandulagomba egyre népszerűbb gyógy- és étkezési gomba. Rákellenes és antibakteriális hatású, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Hasznos AIDS, cukorbetegség, magas vérnyomás és vírusos májgyulladás kezelésében. Fizikai és érzelmi stressz csökkentésére, valamint számos betegség, mint májgyulladás, bőrgyulladás, csontritkulás, gyomorfekély kezelésére is alkalmazzák.

BIO Süngomba+ A süngombában található vegyületek (threitol, D-arabinitol, palmitinsav) hatásos antioxidánsok. Szabályozzák a vérzsír és vércukorszintet, és a népgyógyászatban depresszió kezelésére is használják. Gyulladáscsökkentő hatása különösen a gyomor- és emésztőrendszeri betegségek esetén érvényesül. Képes fokozni az agyban az agysejteket serkentő faktor (NGF) szintézisét, így az Alzheimer-kór egyik ígéretes gyógymódjának tartják.